Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   Cezaevine telefon ve sim kartı sokmak

T.11.07.2003
E.2003/98
K.2003/211

Cezaevine telefon ve sim kartı sokmak
Suçun oluşmamamsı nedeniyle beraat

(TCK m.240)

Şikayetli avukat hakkında Ceza İnfaz Kurumları ile Tevkifevlerinin Yönetimine ve Cezaların İnfazına Dair Tüzük ve Adalet Bakanlığı genelgelerine aykırı olarak bir adet cep telefonu ve sim kart ile cezaevine girmeye kalkıştığı gerekçesiyle açılan disiplin kovuşturması sonunda Baro Disiplin Kurulu'nca ?disiplin cezası verilmesine yer olmadığına? karar verilmiştir.

Disiplin kovuşturmasına konu oluşturan eylem nedeniyle ve ?avukatlık görevini kötüye kullanmak? suçundan dolayı açılan kamu davasının ?suçun unsurları oluşmadığı? gerekçesiyle beraatle sonuçlandığı, Kartal 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşme şerhini içeren 14.11.2002 günlü ve 2002/340 Esas, 2002/384 Karar sayılı kararından anlaşılmıştır.

Gerek Ceza Mahkemesi'nin beraat kararı, gerekse dosyadaki diğer bilgi ve bulgular, şikayetlinin yaşlılık ve hastalığının etkisiyle cep telefonu ve sim kartı beyan etmeyi unuttuğunu ve bu araçları cezaevine sokmak amacı ile hareket etmediğini göstermektedir.

?Fiilin sübuta erdiği? gerekçesiyle yapılan itiraz, Ağır Ceza Mahkemesi'nin ?beraat? kararı karşısında kabul edilmemiştir. Çünkü ?suçun unsurlarının oluşmadığı? gerekçesiyle şikayetlinin beraatine karar verilmiş olması, fiilin sübuta ermediğini belirlemektedir.

Bu nedenle Baro Disiplin Kurulu'nca yapılan değerlendirmede hukuksal isabetsizlik görülmemiş ve kararın onanması gerekmiştir.

Sonuç olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazının reddiyle, Adana Barosu Disiplin Kurulu'nun ?disiplin cezası verilmesine yer olmadığına? ilişkin kararının onanmasına, oybirliği ile karar verildi.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100