Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   Müvekkilden alınan teminatın iade edilmemesi - Davanın ücretsiz alınması

T. 05.12.2003
E. 2003/291
K. 2003/402

Müvekkilden alınan teminatın iade edilmemesi
Davanın ücretsiz alınması

Şikayetli avukat hakkında müvekkilinden aldığı teminat parasını iade etmediği gerekçesiyle açılan disiplin kovuşturması sonunda, Baro Disiplin Kurulu'nca disiplin cezası tayin edilmiştir.

Şikayetli, teminat ve giderlerin kendisi tarafından yatırıldığını ve üstlendiği davayı da ücret ve avans almadan takip ettiğini savunmuş ise de, ücretin tamamının veya bir bölümünün peşin olarak verileceğinin kararlaştırıldığına ilişkin bir sözleşme ibraz edemediği gibi, verilmesi gereken ücretin işin başlangıcında ödenmesi hususunda işsahibine yazılı bildirimde bulunulduğunu ve davranışının sonuçları hakkında kendisini uyardığını da kanıtlayamamıştır.

Ayrıca davanın ücretsiz alınması halinde avukat durumu Baro Yönetim Kurulu'na bildirmek zorunluluğunda olduğu halde, şikayetlinin bu yükümlülüğe de, uygun davranmadığı anlaşılmaktadır.

Eylem disiplin suçu oluşturduğundan Baro Disiplin Kurulu'nca yapılan değerlendirmede hukuksal isabetsizlik görülmemiş ve kararı onanması gerekmiştir.

Sonuç olarak, itirazın reddiyle, Trabzon Barosu Disiplin Kurulu'nun uyarma cezası verilmesine ilişkin kararının onanmasına, oybirliği ile karar verildi.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100