Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   İş sahibinin yazılı muvafakatinin alınmaması - Haktan vazgeçme

T. 05.12.2003
E. 2003/255
K. 2003/378

İş sahibinin yazılı muvafakatinin alınmaması
Haktan vazgeçme
Vekilin aleyhe sonuçlanan kararı temyiz etmemesi

Şikayetli avukatın takip ettiği davanın aleyhine sonuçlanması üzerine verilen kararı temyiz etmediği gerekçesi ile açılan disiplin kovuşturması sonunda, Baro Disiplin Kurulu'nca eylemi sabit görülerek disiplin cezası tayin edilmiştir.

Şikayetlinin üstlendiği dava sonucunda aleyhte verilen kararı müvekkilinin yazılı muvafakatini almaya gerek görmeden temyiz etmediği dosyadaki bilgi ve belgelerden anlaşılmıştır.

Avukat mesleki faaliyetini yürütürken, kamunun mesleğe olan güvenini sarsan eylem ve işlemlerden kaçınmak zorundadır. Aleyhe verilmiş bir kararın temyizinde hukuki yarar bulunmadığı kanısında ise, bu husus müvekkile yazı ile bildirilmeli ve temyiz edilmemesi hususunda yazılı muvafakat alınmalıdır. Bir haktan vazgeçme sonucunu doğuran işlemlerde iş sahibinin yazılı muvafakatinin alınması zorunludur.

Bu nedenle Yasa'ya ve Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları'na aykırı olan eylem disiplin suçu oluşturduğundan, Baro Disiplin Kurulunca yapılan değerlendirmede hukuki isabetsizlik görülmemiş ve -aleyhe itiraz olmadığından- kararın onanması gerekmiştir.

Sonuç olarak, itirazın reddiyle, Antalya Barosu Disiplin Kurulu'nun ?uyarma? cezası verilmesine ilişkin kararının onanmasına oybirliği ile karar verildi.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100